Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Linguini με σάλτσα τομάτας και βασιλικού

Σήμερα θα σας δώσω την πανεύκολη και πολυαγαπημένη μου συνταγή για pasta. Πολύ ελαφριά στη γεύση και πεντανόστιμη, αφού η τομάτα δένει υπέροχα με το βασιλικό δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα στη γεύση. Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε φρέσκο διότι είναι πολύ καλύτερος στη γεύση. Όσον αφορά στο ζυμαρικό σας είναι θέμα γούστου ποιο θα επιλέξετε. Εγω αγαπώ τα linguini αλλά είναι εξίσου υπέροχο και ένα σπειροειδές ζυμαρικό που αγκαλιάζει την σάλτσα μας όπως π.χ. τα fussili. 






Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο φρέσκα linguini
1/2 κιλό τοματίνια ή μια κονσέρβα (κατά προτίμηση Σαντορίνης)
χυμό από μια μεγάλη τoμάτα
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
10 φύλλα φρέσκο βασιλικό ή 2 κ. σούπας αποξηραμένο
1/2 κ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ή αποξηραμένη
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια σωτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τοματάκια μας και το χυμό από την τομάτα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα φύλλα του βασιλικού χοντροκομμένα ή τον αποξηραμένο σε τρίμματα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει άλλα 7 λεπτά και να ελευθερωθεί το άρωμα από το βασιλικό.
Εντωμεταξύ, βράζουμε τα linguini al dente (να κρατάνε λίγο δηλαδή). Τα σουρώνουμε και τα σερβίρουμε αμέσως με αρκετή από τη σάλτσα , παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.

Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου