Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ριζότο με γαρίδες

Υλικά για 2 άτομα:
1 μεσαίο πακέτο  γαρίδες μεγάλου μεγέθους
1 κούπα ρύζι arborio ή άλλο ρύζι κατάλληλο για ριζότο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμυδακια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κούπες ζωμό λαχανικών
1/2 κούπας αρακά κατεψυγμένο
1 1/2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλυτζάνι καφέ χυμό ντομάτας
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά σωτέζα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι και σωτάρουμε έως ότου ξανθύνει .(περίπου ένα λεπτό).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια αρχίζουμε να  προσθέτουμε μία-μία τις κούπες το ζωμό λαχανικών περιμένοντας να απορροφηθεί  κάθε κούπα πριν προσθέσουμε την επόμενη.Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 25 λεπτά διότι η φωτιά μας πρέπει να είναι σιγανή για να βράσει σωστά το ρύζι. Όταν προσθέσουμε την τελευταία κούπα, προσθέτουμε και το βούτυρο, το χυμό ντομάτας ,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον αρακά και το μαϊντανό

Μόλις απορροφηθούν τα υγρά  και χυλώσει το ρύζι, το φαγητό είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου