Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ζαμπονοτυρόπιτα πανεύκολη


Υλικά για 6 άτομα:

250 γραμμ. τυρί gouda
250 γραμμ. τυρί em
mental
250 γραμμ. τυρί regatto
100 γραμμ. παρμεζάνα
8 φέτες ζαμπόν της αρεσκείας μας καπνιστό ή βραστό
2-3 αυγά
300 ml κρέμα γάλακτος, αν θέλουμε χαμηλών λιπαρών
1 πακέτο με 2 φύλλα ζύμη σφολιάτα
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα ταψί ελαφρά και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας αραδιάζουμε το ζαμπόν σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα τυριά τα οποία πρώτα τα έχουμε αναμείξει σε ένα μπολ.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείνουμε καλά τις γωνίες για να μην ξεκολλήσουν τα φύλλα στο ψήσιμο.

Χαράσσουμε την ζαμπονοτυρόπιτα σε κομμάτια και την τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι. Χτυπάμε την κρεμά γάλακτος με τα αυγά και λίγο πιπεράκι και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της πίτας. Την αφήνουμε να τραβήξει καλά την κρεμά γάλακτος 2-3 ωρίτσες ή ακόμα καλυτέρα και αποβραδίς.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, στους 180 στον αέρα μέχρι να γίνει τραγανή και ροδοκόκκινη και να φουσκώσει η σφολιάτα.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου