Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Παντζαροσαλάτα της πεθερούλας μου


Υλικά για 4 άτομα:

8-10 μέτρια φρέσκα παντζάρια ή ένα πακέτο έτοιμο βρασμένα
4 σούπας μαγιονέζα
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 σούπας καρυδόψιχα τριμμένη σε μέτρια κομματάκια
3 σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό ή μπαλσάμικο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά) 
άσπρο πιπέρι-αλάτι


Εκτέλεση:

Εάν χρησιμοποιούμε φρέσκα παντζάρια τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Στη συνέχεα λιώνουμε λίγα- λίγα τα παντζάρια στο multi, προσθέτοντας μια ανάλογη ποσότητα από το λάδι και το ξύδι κάθε φορά και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ. 

Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, τον μαϊντανό (εφόσον χρησιμοποιούμε) και αραδιάζουμε και την τριμμένη καρυδόψιχα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα να γίνουν μια ομοιόμορφη sauce και περιχύνουμε την πανταζαροσαλάτα. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και την βάζουμε στο ψυγείο αφού τυλίξουμε το μπολ με μια μεμβράνη πρώτα.

Την αφήνουμε 2-3 ώρες πριν τη σερβίρουμε για να ενσωματωθούν τα αρώματα από τα υλικά μας.

Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου