Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Banoffee pie

Μια συνταγή για μια εύκολη και πεντανόστιμη τάρτα που κάλιστα μπορείτε να σερβίρετε στο γιορτινό σας τραπέζι.
Συνδυάζει καραμέλα με μπανάνες και εναι πολύ απολαυστική και πλούσια στη γεύση.Παρ' όλο που δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα, ειναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό και κατα την άποψη μου πολύ πιο γευστική απο το cheese cake!


Υλικά για 6 άτομα

300 γρ. μπισκότα με γεύση ginger ή digestive
60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
400 γρ. έτοιμη sauce καραμέλας βουτύρου ή 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%λιπαρα
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα κανέλλα σκόνη
4 κ. σ. τρίμμα κουβερτούρας

Εκτέλεση
Εάν προκειται να χρησιμοποιήσουμε ζαχαρούχο γάλα και όχι έτοιμη καραμέλα, βάζουμε το κουτί κλειστό σε μια κατσαρόλα με νερό, που θα πρέπει να το καλύπτει κατά τα 3/4 και το βράζουμε για 3 ώρες προσθέτοντας συνεχώς νερό οταν εξατμίζεται και πέφτει η στάθμη του.Όταν το ανοίξουμε η καραμέλα μας θα είναι έτοιμη για χρήση.
Τρίβουμε τα μπισκότα μας στο multi μεχρι να γινουν σκόνη.Σε ενα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο, προσοχή να μην κάψει!Σε μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά στρώνουμε τη σκόνη απο το μπισκότο αφού πρώτα περιχύσουμε με το βούτυρο και ανακατέψουμε να ποτίσει όλα τα μπισκότα.Πατάμε με τα χέρια μας ελαφρά να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση.Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και στρώνουμε τις μισές σε όλη τη επιφάνεια της βάσης. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και απο πάνω απλώνουμε την sauce καραμέλας.Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μπανάνες και πασπαλίζουμε πάλι με κανέλλα. Τέλος, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί και στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω απο το γλυκό μας.
Διακοσμούμε με το τρίμμα κουβερτούρας και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες πριν τη σερβίρουμε!
Καλήη απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου