Υλικά για 40 βραχάκια
250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια
250 γρ. αμύγδαλα
1 κ. γλυκού βιτάμ
1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση:
Σε μια σωτέζα ή ένα φαρδύ τηγάνι καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην "αρπάξουν". Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι γάλακτος βάζουμε τα κυβάκια της κουβερτούρας και την λιώνουμε με τη μέθοδο μπέν μαρί.Δηλαδή τοποθέτουμε το σκεύος με τη σοκολάτα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με λίγο νερό,ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου λιώσει η κουβερτούρα, προσέχοντας όμως το νερό που θα κοχλάζει να μην πέσει μέσα διότι θα σφίξει και θα χαλάσει Μόλις λιώσει εντελώς η σοκολάτα προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και στη συνέχεια το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε μία λαμαρίνα. Ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε έως ότου καλυφθούν πλήρως με την κουβερτούρα. Παίρνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα κάθε φορά και την ρίχνουμε, σε σχήμα βραχάκι πάνω στη λαδόκολλα. Μεταφέρουμε τη λαμαρίνα με τα σοκολατάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν για 2-3 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε απο το ψυγείο και τα αφαιρούμε προσεχτικά από τη λαδόκολλα και προαιρετικά πασπαλίζουμε τα βραχάκια μας με τρίμματα κουβέρτουρας. Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να τα βάλουμε σε φοντανιέρα ή να τα τυλίξουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος όπου διατηρούνται για 2 περίπου εβδομάδες.
Καλή επιτυχία!
250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κυβάκια
250 γρ. αμύγδαλα
1 κ. γλυκού βιτάμ
1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση:
Σε μια σωτέζα ή ένα φαρδύ τηγάνι καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην "αρπάξουν". Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι γάλακτος βάζουμε τα κυβάκια της κουβερτούρας και την λιώνουμε με τη μέθοδο μπέν μαρί.Δηλαδή τοποθέτουμε το σκεύος με τη σοκολάτα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με λίγο νερό,ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου λιώσει η κουβερτούρα, προσέχοντας όμως το νερό που θα κοχλάζει να μην πέσει μέσα διότι θα σφίξει και θα χαλάσει Μόλις λιώσει εντελώς η σοκολάτα προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και στη συνέχεια το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε μία λαμαρίνα. Ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε έως ότου καλυφθούν πλήρως με την κουβερτούρα. Παίρνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα κάθε φορά και την ρίχνουμε, σε σχήμα βραχάκι πάνω στη λαδόκολλα. Μεταφέρουμε τη λαμαρίνα με τα σοκολατάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν για 2-3 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε απο το ψυγείο και τα αφαιρούμε προσεχτικά από τη λαδόκολλα και προαιρετικά πασπαλίζουμε τα βραχάκια μας με τρίμματα κουβέρτουρας. Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να τα βάλουμε σε φοντανιέρα ή να τα τυλίξουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος όπου διατηρούνται για 2 περίπου εβδομάδες.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου