Υλικά για 4 άτομα:
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
7 κ.σ. φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. ξηρό δύοσμο
2 κ.σ. νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τον κιμά και ένα ένα τα υλικά μας και πλάθουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπωλ με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να ενσωματώσει ο κιμάς τις μυρωδιές του. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν ή ακόμη καλύτερα στη σχάρα του γκριλ. Συνοδεύουμε με ό,τι τραβάει η όρεξη μας: πατατούλες, ρύζι ή λαχανικά.
Καλή επιτυχία!
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
7 κ.σ. φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. ξηρό δύοσμο
2 κ.σ. νερό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τον κιμά και ένα ένα τα υλικά μας και πλάθουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπωλ με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να ενσωματώσει ο κιμάς τις μυρωδιές του. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδοκοκκινίσουν ή ακόμη καλύτερα στη σχάρα του γκριλ. Συνοδεύουμε με ό,τι τραβάει η όρεξη μας: πατατούλες, ρύζι ή λαχανικά.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου