Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Γιορτινή σαλάτα με αχλάδια, καρύδια και gorgonzola

Σας δίνω συνταγούλα για μια χειμωνιάτικη και άκρως γευστική σαλάτα.Ο συνδυασμός του γλυκού αχλαδιού με την σπιρτάδα του τυριού απογειώνουν τη γεύση σε εναν ιδιαίτερο συνδυασμό υλικών!Τώρα τα Χριστούγεννα τολμήστε να την δοκιμάσετε!





Υλικά για 4 άτομα
1 μεγάλο μπολ σαλάτας με διάφορα σαλατικά (σπανάκι, ρόκα , μαρούλι, lollo rosso)
150 γραμ. τυρί gorgonzola κομμένο σε μεσαίους κύβους
3 μέτρια αχλάδια
1/4 φλυτζανιού τσαγιού καρύδια ολόκληρα
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
1 κ. γ. μουστάρδα
χυμό απο μισό λεμόνι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αραδιάζουμε τα σαλατικά μας σε ενα μπόλ και στη συνέχεια το τυρί μας.Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια σε φέτες, τα περίχυνουμε με το χυμό του λεμονιού, για να μην μαυρίσουν και τα βάζουμε στη σαλάτα.
Σε ενα τηγανάκι ζεσταίνουμε τα καρύδια χωρίς να προσθέσουμε τίποτα άλλο και τα αφήνουμε να πάρουν ενα ελαφρύ καστανό χρώμα και να βγάλουν το έλαιο τους.Προσοχή δεν πρέπει να ροδοκοκινήσουν! Τα προσθέτουμε και αυτά στη σαλάτα.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας στο μπλέντερ το ξύδι με τη μουστάρδα, το λάδι και λίγο πιπεράκι και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σερβίρουμε αμέσως!

Καλή απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου