Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ



Υλικά για 6 άτομα:
1 φύλλο σφολιάτας
250γραμμ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
50 γραμμ.  αποξηραμένα μανιτάρια Porcini        
2 μέτρια κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
4 κ. σούπας βούτυρο ή βιτάμ
100 ml λευκό ξηρό κρασί
3 αυγά
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμ. τυρί regato
1 κ. σούπας αποξηραμένο δυόσμο
αλάτι – πιπέρι
2 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό    

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια Porcini σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μόλις  γυαλίσουν προσθέτουμε και τα μανιτάρια σε φέτες καθώς και τα μανιτάρια Porcini αφού τα στραγγίσουμε πρώτα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα 3-4 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί , συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μια φόρμα για τάρτες καλύπτοντας και τα τοιχώματα  και την τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι. Σκορπίζουμε το μείγμα των μανιταριών από πάνω το τριμμένο τυρί και το μαϊντανό. Κατόπιν χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος  και περιχύνουμε την τάρτα. Ψήνουμε στους 200ο C για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Καλή επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου