Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Αλμυρές Κρέπες με Ζαμπόν-Τυρί-Μανιτάρια-Κρέμα Γάλακτος

Υλικά για το χυλό
1 ποτήρι γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ
1 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
60 γρ. Βιτάμ (δηλ 5 κ.σ. λιωμένο)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη


Για τη γέμιση
10 φέτες τυρί
10 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
1 μικρό κουτί μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ξηρό δυόσμο τριμμένο
1 μεγάλο πακέτο κρέμα γάλακτος light
5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, Πιπέρι


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το χυλό βάζοντας σε ένα μεγάλο μπωλ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γάλα, ένα-ένα τ' αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ενσωματωθούν και να δημιουργηθεί ένας μέτρια παχύρευστος χυλός. Προσθέτουμε και το λιωμένο Βιτάμ και συνεχίζουμε καλά το ανακάτεμα προκειμένου να ενσωματωθεί και αυτό στο χυλό μας. Αφήνουμε το χυλό μίση ώρα στο ψυγείο να "ξεκουραστεί". Εντωμεταξύ, σε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και περιμένουμε να σωταριστούν ελαφρώς. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμα μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν αρκετά και να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τις κρέπες είτε σε κρεπιέρα ή αν δεν έχουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους, ρίχνοντας 4-5 κ.σ. από το μείγμα του χυλού, το απλώνουμε στην επιφάνεια του τηγανιού κουνώντας το περιμετρικά με το χέρι μας. Το αφήνουμε να ψηθεί 2-3 λεπτά και να πάρει ένα ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα και με μια σπάτουλα το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε, με τον ίδιο τρόπο και με τον υπόλοιπο χυλό. Όταν οι κρέπες μας είναι έτοιμες, τοποθετούυμε μια φέτα τυρί και μια ζαμπόν, 2 κ.σ. από τα σωταρισμένα μανιτάρια και τυλίγουμε σε ρολό. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες και τις τοποθετούμε σε ένα γυάλινο πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C για 30-40 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά, να πήξει η κρέμα γάλακτος και να ροδοκοκκινίσουν οι κρέπες.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου