Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Γαρίδες Κοκτέϊλ


Γαρίδες κοκτείλ:

Υλικά:
1 πακέτο γαρίδες αποφλοιωμένες και προβρασμένες μεσαίου μεγέθους
1 γαλλική σαλάτα ή μαρούλι κλασσικό
1 μεγάλο φλυτζάνι μαγιονέζα (μπορεί να είναι και light εάν προτιμάτε)
3 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος light (προαιρετικά)
1 κοφτό κ.γ μουστάρδα
1 σφηνάκι ουίσκι ή κονιάκ
1 κοφτό κ.γ. πάπρικα γλυκιά
χυμό από 1 μικρό λεμόνι ή μοσχολέμονο (lime)
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ένα κλωνάρι σέλινο
2-3 κόκκους μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νεράκι  με μια φέτα λεμόνι, το κλωνάρι το σέλινο και τους κόκκους του πιπεριού και ζεματάμε τις γαρίδες μας για να πάρουν ωραίο άρωμα.Τις στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Εντωμεταξύ, ψιλοκόβουμε τη γαλλική σαλάτα ή το μαρούλι  μας και το τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα σε ατομικά γυάλινα ποτήρια ή ολόκληρη την ποσότητα σε ενα μπώλ σαλάτας.

Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος, εφόσον χρησιμοποιούμε, και προσθέτουμε την πάπρικα, το ουίσκι, το χυμό απο το λεμόνι ή το lime και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί η σώς μας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες μας στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλες με τη σώς. Τοποθετόυμε 2-3 κουταλιές της σούπας  γαρίδες στα γυάλινα ποτήρια μας ή ολόκληρη την ποσότητα εάν χρησιμοποιούμε μπώλ σαλάτας και γαρνίρουμε με κομμάτακια σέλερυ, ένα τοματίνι στο κέντρο ή λίγο μαϊντανό και μια φετούλα λεμόνι!

Καλή απόλαυση!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου