Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Λικέρ Ρόδι της Κατερίνας


Κατεξοχήν φθινοπωρινό φρούτο το ρόδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή για παρασκευή διάφορων εδεσμάτων, τα οποία θα σας αφήσω για λίγο αργότερα...Για την ώρα θα σας δώσω συνταγούλα για λικεράκι Ροδιού, εύκολο στην παρασκευή και χωνευτικό μετά από λουκούλια γεύματα!

Υλικά:
1 κιλό καθαρισμέο καρπό ροδίου
800 γραμμάρια  ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλα
1 κιλό κονιάκ ή τσίπουρο (tip: με το τσίπουρο διαρκεί περισσότερο το φυσικό χρώμα του λικέρ)

Εκτέλεση:


Βάζουμε το ρόδι με τη ζάχαρη και την κανέλλα σε ένα γυάλινο βάζο και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος του σπιτίου ή στον ήλιο.Ένα μήνα αργότερα σουρώνουμε και προσθέτουμε το κονιάκ ή το τσίπουρο.

Αφήνουμε λίγες μέρες ακόμη να "ψήθει" και το μεταφέρουμε σε γυάλινο μπουκάλι!Εάν θέλουμε να κάνουμε πολύ εντυπωσιακή την εμφάνιση του λικέρ μας όταν θα το σερβίρουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες σιρόπι γρεναδίνης που μπορούμε να προμηθευτούμε από το σούπερ μάρκετ.

Καλή Επιτυχία!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου