Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

"Βρώμικο" από σπίτι..

Υλικά για 2 άτομα

4 λουκάνικα τ. Φρανκφούρτης
4 ψωμάκια μακρόστενα για χοτ-ντογκ
4 φέτες τυρί cheddar ή 4 κ.σ. τριμμένο
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια σε ροδέλες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
μουστάρδα
κέτσαπ
4 κ.σ. ξύδι balsamico
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Πρετοιμάζουμε τα λουκάνικα είτε βράζοντας τα σε ένα κατσαρολάκι είτε ψήνοντας τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (ανάλογα πως τα προτιμάμε). Παράλληλα, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να αποκτήσουν ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια, "σβήνουμε" με το balsamico και προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και τ'αφήνουμε 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά να καραμελώσουν ανακατεύοντας τα που και που. Ανοίγουμε τα ψωμάκια μας κατά μήκος και τα βάζουμε 5 λεπτά σε προθερμασμένο grill, να φρυγανιστούν. Τοποθετούμε δυο ψωμάκια σε κάθε πιάτο και τα γεμίζουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια μας, το λουκάνικο, το τυρί, μουστάρδα και κέτσαπ κατά βούληση.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.
Μμμμ.. γίνονται πολύ νόστιμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου