Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πατάτες "Jacket"

Αυτή τη συνταγή την αγαπώ πολύ για πολλούς λόγους... Είναι πανεύκολη και φθηνή, είναι πεντανόστιμη και μου θυμίζει τα φοιτητικά μου χρόνια στην Αγγλία. Μπορείτε να κάνετε άπειρους συνδιασμούς με την πεντανόστιμη πατατούλα.Απο το απλό βουτυράκι με λίγο σχοινόπρασσο για γαρνιτούρα, συνδιασμούς με τόνο και μαγιονέζα, άπειρους τυρένιους,με γιαούρτι ή ξυνή κρέμα, μέχρι και την πλούσια εκδοχή με baked beans και τυρί cheddar.
Εγώ σήμερα θα σας δώσω δυό εκδοχές , την απλή κλασσική και την Εγγλέζικη αγαπημένη μου,με τα διάσημα φασόλια (baked beans) !!

Υλικά για 4 άτομα :
4 πάτατες Νάξου ή Κύπρου
4 κ.γ.  φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
1 φλυτζάνι baked beans
1 φλυτζάνι τυρί cheddar τριμμένο ή οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
4 κ.σ. σχοινόπρασσο (chives) ή ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ κάλα τις πατάτες μας και τις τρυπάμε με ένα πιρόυνι σε διάφορα σημεία.
Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 1 1/2 ώρα περίπου ανάλογα με το φούρνο μας. Οι πατάτες μας πρέπει να είναι μαλακές απο μέσα και απέξω η φλούδα τους να έχει αποκτήσει σκληρή κρούστα. Τις βγάζουμε απο το φούρνο και τις χαράζουμε κατά μήκος, βάζουμε 1 κ.γλυκόυ βούτυρο στην κάθε μια, άλατι και πιπέρι. Εάν κάνουμε την απλή έκδοση βάζουμε λίγο τυρί και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο, ενώ εάν θέλουμε την Αγγλική version, βάζουμε 2-3 κ. σούπας φασόλια σε κάθε πατάτα και γαρνίρουμε με το τυράκι μας και λίγο πιπέρι.
Κάλη απόλαυση και αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει με άπειρους γευστικούς συνδιασμούς...περιμένω τις δικές σας ιδέες!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου