Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Φραουλένιο CheesecaKe!

Υλικά
2 μικρά πακέτα μπισκότα Digestive θρυμματισμένα (πολύ καλά)
2 πακέτα τυρί Philadelphia
500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
χυμό από ένα μικρό λεμόνι (περίπου 4 κ.σ.)
90 γρ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο
250 γρ. μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
20 φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες


Εκτέλεση


Σε ένα μπωλ βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας τα καλά. Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά (διαμέτρου 26-28 εκ.) και τοποθετούμε το βουτυρωμένο μείγμα μπισκότων πιέζοντας το απαλά ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Σε ένα βαθύ μπωλ, βάζουμε το τυρί κρέμα και το χτυπάμε ελαφρώς στο μίξερ για 1-2' να μαλακώσει. Προσθέτουμε το λεμόνι, τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2'. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος λίγο-λίγο και χτυπάμε 3-4' ακόμα μέχρι να πήξει το μείγμα και να σχηματίσει κυματάκια στην επιφάνεια. Το απλώνουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου και το τοποθετούμε μια ώρα στο ψυγείο να πήξει. Σε ένα βαθύ πιάτο, αδειάζουμε τη μαρμελάδα και με ένα πηρούνι τη χτυπάμε ώστε να ρευστοποιηθεί η υφή της. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και τοποθετούμε πάνω από το μείγμα του τυριού τις φέτες από τις φρέσκες φράουλες και τελειώνουμε με το μείγμα της μαρμελάδας το οποίο το απλώνουμε προσεκτικά σε όλη την επιφάνεια του γλυκού μας. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Καλή Επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου