Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τάρτα με πράσο και μπέϊκον


Υλικά για 6 άτομα:
1 φύλλο ζύμη μπριζέ για τάρτες ή 1 φύλλο ζύμη σφολιάτας
2  κ.σ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
4 μικρά πράσα σε ροδέλες
150 γραμ. (6 λωρίδες) μπέϊκον καπνιστό σε κυβάκια
150 γραμ. τυρί φέτα θρυμματισμένο
1 κούπα κασέρι τριμμένο (κρατάμε 2 κ.σ. για το πασπάλισμα στο τέλος)
3 αυγά (κατά προτίμιση βιολογικά)
100 ml γάλα φρέσκο ή ένα ποτήρι νερού
200 γραμ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό κατά προτίμιση με 2% λιπαρά
4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο (μόνο το τρυφερό μέρος)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Απλώνουμε και στρώνουμε τη ζύμη μας σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. , καλύπτοντας και τα τοιχώματα εώς επάνω.Την τρυπάμε σε πολλά σημεία σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση μας.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μπέϊκον, όταν αρχίσει να ροδοκοκκινίζει ελαφρώς  προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και σωτάρουμε για 3'-4' ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει κάλα το μπέϊκον και να μαλακώσουν αλλά όχι να ροδίσουν τα λαχανικά μας για να μην πικρίζουν.Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά  και αφου  ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά με το πηρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά, το μπέϊκον, τα τυριά, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και αφού αφαιρέσουμε τη μεμβράνη, προσθέτουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα, το πασπαλίζουμε με τις 2 κ.σ. κασέρι τριμμένο που κρατήσαμε και το ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου πάνω-κάτω για 45-50 λεπτά εως ότου ροδίσει η κρούστα.
Καλή Επιτυχία!

1 σχόλιο:

  1. Είναι τέλεια!Έχουν μείνει μόλις δυο κομμάτια από χτές..η υπόλοιπη φαγώθηκε απνευστί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή