Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Τιραμισού Βενετσιάνα


Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
2  πακέτα τυρί μασκαρπονε
450 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. Νες καφέ σε σκόνη
1 κούπα καφέ espresso από μηχανή
3 κ.σ λικέρ  με γεύση καφέ ή κονιάκ ή ουίσκι
κακάο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε τον έτοιμο καφέ , ένα μεγάλο ποτήρι νερό και το λικέρ ή όποιο άλλο αλκοολούχο ποτό επιλέξαμε και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνεχεία βουτάμε στιγμιαία τα μισά σαβάγιαρ στο υγρό μείγμα μας και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ κατά προτίμηση ορθογώνιο. Χτυπάμε στο μίξερ μας την κρέμα γάλακτος με το λικέρ και σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να πήξει σχετικά το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το μασκαρπονε σε δόσεις, το νες καφέ και τις βανίλιες και χτυπάμε λιγάκι ακόμα για να γίνει μια ομογενοποιημένη αφράτη κρέμα. Είναι έτοιμη όταν σχηματίζονται κυματάκια την επιφάνεια της που μένουν σταθερά.

Στρώνουμε τη μισή πάνω στα μουσκεμένα σαβαγιαρ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με μια στρώση σαβαγιαρ ακόμα και  μια στρώση κρέμας. Πασπαλίζουμε με μπόλικο κακάο και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες να κρυώσει καλά και να πήξει εντελώς. Εναλλακτικά μπορούμε να τη σερβίρουμε σε ατομικά μπωλακια ειδικά εάν την προσφέρουμε σε γιορτινό τραπέζι.

Η συγκεκριμένη συνταγή δεν έχει φρέσκα αυγά στην κρέμα όπως η κλασσική Ιταλική εκδοχή διότι η υποφαινόμενη αποφεύγει να τα χρησιμοποιεί άψητα για λογούς υγιεινής και σας διαβεβαιώνω ότι η τιραμισου μου καθόλου δεν υστερεί σε γεύση!!

Καλή απόλαυση φίλοι μου!! 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου