Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Φιλέτα Σολωμού με πατατούλες βραστές



Υλικά:

4 φιλέτα φρέσκου σολωμού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό πατατούλες στρογγυλές
4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο
χυμό απο ένα μοσχολέμονο (lime) ή ένα μικρό λεμόνι
χυμό από ένα μέτριο πορτοκάλι
1 σφηνάκι κρασί λευκό
1 κ.γ μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γ. ρίγανη κατά προτίμηση φρέσκια
1 κ.σ βιτάμ ή βούτυρο
αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατατούλες μας για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στραγγίζουμε και αμέσως προσθέτουμε το βιτάμ  και τις πασπαλίζουμε  με τη μισή ποσότητα απο τον άνιθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το λιωμένο σκόρδο μας, 1/2 κ.γ. ρίγανη και τη μισή ποσότητα απο το χυμό του μοσχολέμονου. Ανακατεύουμε απαλά να ενώθουν τα υλικά και τις διατηρούμε ζεστές.
Εντωμεταξύ, τοποθέτουμε το σολωμό μας σε ένα πυρέξ, τον αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον άνιθο και τη ρίγανη και αφού χυπήσουμε μαζί το ελαιόλαδο, το κρασί, τη μουστάρδα, τον υπόλοιπο χυμό απο το μοσχολέμονο και το χυμό απο το πορτοκάλι περιχύνουμε το ψάρι μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C
για 15-20' μεχρί να ψηθεί και να πήξει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με τις πατατούλες μας και περιχύνουμε τη σάλτσα απο πάνω.
Καλή απόλαυση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου