Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Μοσχαράκι goulash αλλιώτικο


Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μέτριους κύβους
1 μεγάλη κ. σούπας πάπρικα γλυκιά
150 γραμμ. κρέμα γάλακτος
8 μέτρια κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη από την ψιλή πλευρά (να γίνουν σχεδόν σαν πουρές)
2 κ. σούπας σπορέλαιο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
4 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
χυμό 2 μέτριων λεμονιών
αλάτι- λευκό πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχάρι  σε τρεχούμενο νερό, το στραγγίζουμε, το αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να απορροφήσει την περισσότερη ποσότητα πάπρικας.
Βάζουμε το σπορέλαιο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί, κατόπιν ρίχνουμε το μοσχάρι και το ροδίζουμε απ΄όλες τις πλευρές για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά τον πουρέ κρεμμυδιών και ανακατεύουμε συνέχεια  μέχρι να σωθούν τα υγρά του και να στεγνώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι και το ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1- 1 ½  ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού  και την κρέμα γάλακτος και τη μισή ποσότητα από το μαϊντανό.  Σερβίρουμε  ζεστό πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και το συνοδεύουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές πασπαλισμένες με παρμεζάνα.
Καλή Όρεξη!       
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου