Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Χαλβάς Μωραΐτικος


Υλικά για 6 άτομα:
1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
2 νεροπότηρα ζάχαρη ψιλή
3 ποτήρια σιμιγδάλι
 4  ποτήρια νερό καυτό
 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές
κανέλα για  πασπάλισμα
σποράκια από ένα ρόδι
1 φλιτζανάκι καβουρδισμένο κουκουνάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το ηλιέλαιο να ζεσταθεί έως ότου καπνίσει ελαφρώς και ρίχνω  το σιμιγδάλι , το ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα για να καβουρδιστεί και να πάρει ένα ανοιχτό  καστανό χρώμα. Στη συνέχεια,  προσθέτω  τα αμύγδαλα και συνεχίζω να καβουρδίζω έως ότου ροδίσουν και αυτά.  Διαλύω μέσα στο καυτό νερό τη ζάχαρη και το ρίχνω αμέσως στο σιμιγδάλι  ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλο προσέχοντας να μην κολλήσει. Όταν πιει όλο το υγρό το βγάζω από την κατσαρόλα και το τοποθετώ σε φόρμα για χαλβά ή κέικ. Το αφήνω να κρυώσει λίγο για να ξεκολλάει από τη φόρμα, το πασπαλίζω με κανέλα και το διακοσμώ με σποράκια από ροδί  και προαιρετικά με  κουκουνάρι .
Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου