Υλικά για 4 άτομα:
20 μικρές στρογγυλές, λεπτόφλουδες πατατούλες
ιδανικές για βραστές και για φούρνο
100 γραμμ. παρμεζάνα Reggiano τριμμένη
½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 φέτες καπνιστό μπέϊκον κομμένο σε πολύ μικρές λωρίδες
ελαιόλαδο
αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα με
αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Παράλληλα, σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα
με το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε
λίγο να κρυώσουν για να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις
ρολάρουμε μία- μία στο μείγμα τυριού να καλυφθούν πλήρως. Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 200ο C και ρίχνουμε 2 σφηνάκια ελαιόλαδο σε μια λαμαρίνα φούρνου. Την τοποθετούμε
άδεια στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο αλλά όχι να
καπνίσει. Βγάζουμε τη λαμαρίνα και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες. Ξαναφουρνίζουμε
και ψήνουμε για μίση ώρα περίπου γυρνώντας
τες πλευρά μετά από 15 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις πασπαλίζουμε με
τις λωρίδες μπέικον και τις ξαναβάζουμε
στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες και το μπέϊκον. Τις
βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίσουν από το λάδι και τις
σερβίρουμε με ψητές μπριζόλες ή σουβλάκια ή λουκάνικα.
Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου