Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Ιταλικά τρουφάκια με Amaretto


Υλικά για 24 τρουφάκια:
180 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto ή  λικέρ πορτοκαλιού
3 κ. σούπας  ανάλατο βούτυρο
50 γραμμ. ζάχαρη άχνη
½  κούπας αμυγδαλόψιχα τριμμένη
50 γραμμ. τρίμματα σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και προσθέτουμε το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά  να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και στη συνεχεία προσθέτουμε την ζάχαρη και την αμυγδαλόψιχα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούμε να πλάσουμε τα τρουφάκια μας. Πλάθουμε 24 στρογγυλά τρουφάκια  και τα ρολάρουμε στα τρίμματα σοκολάτας γάλακτος να καλυφθούν περιμετρικά. Τα βάζουμε σε θηκούλες ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο να παγώσουν και τα σερβίρουμε δροσερά!
Καλή  απόλαυση!

2 σχόλια:

  1. τα φτιάξες???
    εγώ σημερα και είναιιιιιιιιιιι αμάν τέλεια!
    Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή