Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Χοιρινό με μέλι- πολύχρωμες πιπεριές και άγριο ρύζι


Υλικά για 4 άτομα:

4 χοιρινές μπριζόλες (π.χ. από λαιμό)
1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κιτρίνη και 1 πορτοκαλί πιπεριά σε λωρίδες
1 κούπα κρασί λευκό
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. κέτσαπ
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γ τζιντζέρ τριμμένο ή 1/2 κ.γ. σε σκόνη
1 μεγάλο πράσσο σε ροδέλες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγο λάδι για το σωτάρισμα
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
4 κούπες χλιαρό νερό



Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις μπριζόλες μας τις σκουπίζουμε με λίγο χαρτί και τις αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε σε μια σωτέζα ή σε μεγάλο τηγάνι το λαδάκι μας να κάψει και θωρακίζουμε τις μπριζόλες και απο τις δυο πλευρές για να παραμείνουν ζουμερές. Παράλληλα σε άλλο τηγάνι σωτάρουμε με λίγο λάδι τις πιπεριές  και αφόυ μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το πράσσο, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές μας αρκετά σβηνούμε το μάτι και αποσύρουμε απο τη φωτιά  και τις διατηρούμε ζεστές.
Εντωμεταξύ μόλις σωταρισθούν καλά οι μπριζόλες μας ρίχνουμε την υπόλοιπη ρίγανη,το θυμάρι και το χλιαρό νεράκι μας και αφήνουμε 30' -35' να βράσουν και να μαλκώσουν καλά. Όταν απορροφήσουν σχεδόν όλο το νερό τους τις σβήνουμε με το κρασί και αφού αρχίσει να εξατμίζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νεράκι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στις μπριζόλες μας, την κέτσαπ και το μέλι τα οποία εχούμε διαλύσει πολύ καλά στο χυμό πορτοκαλιού, στο τέλος ρίχνουμε και το ξύδι μας στο μείγμα. Ψήνουμε λίγο ακόμα το φαγάκι μας (περίπου 8΄) και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπερίες με τα πράσσα και ανακατεύουμε απαλά για να μην διαλυθούν. Αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά στο μισό και τα αφήσουμε άλλα 5' να ενωματωθούν οι γεύσεις και να μελώσουν οι μπριζόλες προσθέτουμε  και το τζίντζερ το οποίο κρατήσαμε για το τέλος προκειμένου να δώσει υπέροχο άρωμα στο φαγάκι μας!!Το αφήνουμε άλλα 2'-3' να δώσει όλα τα αρώματα του και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε το φαγάκι μας με άγριο ρυζάκι ή εάν δε μας αρέσει με ένα άλλο αρωματικό ρύζι όπως Tai, Jasmine η το κλασσικό και αγαπημένο Basmati το οποίο παρασκευάζουμε σύμφώνα με τις οδηγίες της συκευασίας! Φυσικά κανείς δεν μας απαγορεύει να το συνοδεύσουμε με πατατούλες τηγανιτές!!

Κάλη σας όρεξη φίλοι μου !! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου