1 σαλάτα γαλλική
1 lolo rosso
1 ματσάκι ρόκα (ή εναλλακτικά μια έτοιμη σαλάτα που να περιέχει τα παραπάνω ή οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό της αρεσκείας μας)
2 μανταρίνια κομμένα σε φέτες και αν δεν έχουμε μανταρίνια ένα πορτοκάλι σε φέτες
6 λωρίδες μπείκον καπνιστό κομμένο σε μικρά κομματάκια
flakes (φλούδες) παρμεζάνας όση μας αρέσει, προσωπικά βάζω ένα γεμάτο φλυτζάνι του καφέ
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
5 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό απο ένα ζουμερό πορτοκάλι
λίγα τοματίνια για τη διακόσμιση
αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα βαθύ μπώλ για σαλάτα "αραδιάζουμε" τα λαχανικά μας.Στη συνέχεια, σε ένα μικρό τηγανάκι σωτάρουμε το μπέϊκον χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Στο ίδιο τηγανάκι, χωρίς να το ξεπλύνουμε, σωτάρουμε ελαφρά τις φέτες από το μανταρίνι ή το πορτοκάλι και τις αφήνουμε επίσης στην άκρη να κρυώσουν και αυτές.Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη βινεγρέτ πορτοκάλιου χτύπωντας σε ενά σέικερ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τη μουστάρδα, το πορτοκάλι και το αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιήθουν και να γίνει μια παχύρευστη σώς.
Έπειτα, απλώνω όμορφα και συμμετρικά τις φέτες από το εσπερειδοειδές που χρησιμοποίησα, το σωταρισμένο μπέικον και απο πάνω τα flakes της παρμεζάνας. Περιχύνω με τη σώς και σερβίρω.
Καλή σας επιτυχία!!
|
Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011
Χειμερινή Σαλάτα με Μπέικον-Μανταρίνι και Βινεγκρέτ Πορτοκαλιού
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου