Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011



"Ξεβράκωτη" Κολοκυθόταρτα


Υλικά
Ένα κιλό κολοκύθα κίτρινη σε ξύσμα
80 ml λάδι
2 πράσσα σε ροδέλες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ. φέτα
200 γρ κασέρι ή έμμενταλ τριμμένο
4 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
400 γρ. ή 2 κούπες γάλα
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. ξηρό δύοσμο ή 10 φύλλα φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό και 1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι, Πιπέρι
Σουσάμι και μαυροκούκι (μαύρο σουσάμι)

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε ένα μέτριο ταψί με φρυγανιά, αφού το λαδώσουμε πρώτα. Στίβουμε πολύ καλά την τριμμένη κολοκύθα με τα χέρια μας έτσι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Σωτάρουμε με το λαδάκι την κολοκύθα με το πράσσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακωσει αρκετά. Προσθέτουμε το δύοσμο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο, το μοσχοκάρυδο, το γάλα, το αλεύρι, τη φρυγανιά και το αλατοπίπερο. Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Το ρίχνουμε στο ταψί, πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και ψήνουμε στους 180-200 C ανάλογα με την κουζίνα μας για 30 με 40 λεπτά εώς ότου να σφίξει το μείγμα και να ροδοκοκκινίσει.

Καλοφάγωτη!

Tip:  Σε περίπωση που δεν έχουμε κίτρινη κολοκύθα, μπορεί να γίνει και με πράσινα κολοκύθια.



1 σχόλιο:

  1. Η φωτό, της οποίας έχεις φροντίσει να αφαιρέσεις το λογότυπο του blog μας, αποτελεί σύμφωνα με τον νόμο 2121/93 πνευματικό δικαίωμα και μπορεί να δημοσιευτεί μόνο με έγγραφη άδεια του δημιουργού.
    Τέτοια άδεια δεν θυμάμαι να σου έχω χορηγήσει.
    Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να την αφαιρέσεις από το blog σου, όπως και οποιαδήποτε άλλη έχεις τυχόν αναδημοσιεύσει από το ομαδικό μας blog Συνταγές Της Καρδιάς.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή