Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γεμιστά μανιτάρια στο φούρνο















Υλικά για 4 άτομα:
12 μεγάλα λευκά  μανιτάρια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ρίγανη
2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
1 μεγάλη ντομάτα σε κύβους
100 γραμμάρια ρεγγάτο τριμμένο ή οποιοδήποτε άλλο  κίτρινο  τυρί της αρέσκειας μας
4 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
αλάτι- πιπέρι  

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μανιτάρια αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα σκουπίζουμε πάρα πολύ καλά με χαρτί κουζίνας ώστε να είναι απολύτως στεγνά. Σε ένα τηγανάκι, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε και την πιπεριά  και συνεχίζουμε το σοτάρισμα 2 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση  στην άκρη να κρυώσει λίγο. Παράλληλα με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψί που θα τα ψήσουμε και ένα-ένα τα μανιτάρια με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε μανιτάρι, την πιέζουμε λίγο με ένα κουταλάκι να σταθεί καλά και από πάνω βάζουμε λίγα τρίμματα φέτας. Τα καλύπτουμε με τo ρεγγάτο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά για να κάνουν κρούστα. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το ελαιόλαδο που απέμεινε σε κάθε μανιτάρι  και ψήνουμε σε προθερμασμένο grill για 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια, να λιώσουν τα τυριά και να ροδοκοκκινίσει η κρούστα. Τα σερβίρουμε ζεστά ως πρώτο πιάτο ή σαν ελαφρύ κυρίως με μια πράσινη σαλάτα και λίγο φρυγανισμένο ψωμί.

Καλή Όρεξη!! 

1 σχόλιο: