Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Σπαγγέτι με αρακά και ζαμπόν


Υλικά για 4 άτομα:
500 γραμμ. σπαγγέτι
5 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
½ μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
200 γραμμ. κατεψυγμένο αρακά
100 γραμμ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 αυγά
8 κ. σούπας γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
8 κ. σούπας παρμεζάνα Reggiano τριμμένη
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτουμε τον αρακά. Σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν προσθέτοντας λίγες κουταλιές ζεστό νερό εάν χρειαστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαμπόν, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν 1-2 λεπτά ακόμα. Βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό και παράλληλα χτυπάμε τα αυγά με 4 κουταλιές της σούπας γραβιέρα και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στραγγίζουμε σχετικά ελαφρά το σπαγγέτι αφήνοντας το λίγο ζουμερό και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Αμέσως του προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε τη σάλτσα με τον αρακά, ανακατεύουμε ξανά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή όρεξη !     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου